søndag den 22. maj 2011

Alt det man kommer til at købe

Der findes fristere de fleste steder, man som planteelsker bevæger sig hen: Plantemarkeder, åbne haver, planteskoler, besøg hos plantevenner, familie med haveinteresse etc., og for mig er det nærmest umuligt at komme hjem uden nye skønheder til kolonihaven. Således har årets første par havemåneder da også forøget bestanden med nye medlemmer til havefamilien.

Den 7. maj nød jeg en skøn forårsdag på plantemarked på Gl. Estrup og hjembragte forskellige storkenæb, anemoner, alunrod, stjerneskærm m.fl.
I dag den 22. maj har jeg været til Åben Have og besøgte Ella og Knud på Ellengård i Ødum ved Randers. Jeg har gennem årene købt en del spændende planter af Ella og Knud, og besøget i deres fine have var da heller ingen undtagelse. Efter rundturen shoppede jeg i deres plantesalg og nedenstående billede viser dagens rov.
Jeg elsker at købe nye planter!

Hvad kommer I til at købe, når I bliver fristet af alt det grønne?


7 kommentarer:

 1. Ih hvor dejligt :-)

  Ella og Knud er nogle af vore gode "havevenner", som vi efterhånden har kendt igennem 10 år gennem de plantemarkeder, som vi begge deltager i :-)

  SvarSlet
 2. Det skal jeg fortælle i morgen, når jeg har været i Lille Malund og Rhododendronhaven.
  Jeg elsker også at købe nye planter :-)

  SvarSlet
 3. @Marlene: Ja, det var rigtig hyggeligt at besøge Ella og Knud :)

  @Høneballehaven: Fortæl, fortæl i morgen, hvad du er kommet til at købe med hjem fra havebesøgene :) God tur.

  SvarSlet
 4. Jeg har en ønskeliste så lang,så lang efter at jeg har været her i haveblogland et halvt års tid - jeg ser hele tiden noget jeg ønsker mig. Noget af det sidste jeg har købt er en Tapurt, en Rasleblomst, en smalbladet Kæmpestenbræk med hvide blomster, Storkonval med hvidkantede blade.
  ...og så lige 6 nye varianter Iris Sibirica fra England. Det bliver sjovt at se dem i blomst til næste år og vise dem på bloggen.
  Jeg kan se du har fået nogen primulaer - hvad er det for nogen typer/farver.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 5. @Berit: Jeg køber meget med hjertet, idet jeg har en tendens til instant love, når jeg møder en smuk plante :)Jeg har dog også ønskelister, og den hvidbrogede storkonval står bl.a. herpå -kan godt lide de brogede.
  De primulaer, jeg købte hos Ella & Knud er: Mørkpink etageprimula, sartviolet seiboldii og en orangegul, som jeg ikke kan huske sortsnavnet på. Har en svaghed for primulaer, og de trives så godt i mine fugtige jorder.

  SvarSlet
 6. @Berit: Den orangegule er en primula bulleyana.

  SvarSlet
 7. Jeg går efterhånden kun efter det, som jeg skal bruge. Men jeg bliver der også fristet ind imellem.

  Ha' en dejlig mandag.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...