tirsdag den 12. februar 2013

Jurrassic Park?

Det blev til en enkelt uge i varmen denne vinter (jeg satser på en længere tur næste vinter), men den var til gengæld også dejlig. Tenerife eller nogen af de øvrige kanariske øer har jeg ikke besøgt før, og det er også endog mange år siden, jeg sidst har været på charterferie. Men altså, når der kun var en uges ferie til rådighed, var det altså nemmere at lade nogle andre (læs Star Tours) tage sig af de praktiske foranstaltninger. Vi ramte den helt rigtige uge, hvor vi startede på 22 grader og endte på 27 - en flot uge i fuld sol. Ahh, det er altså en fantastisk følelse af afføre sig vinterstøvler og iføre sig klip-klappere :)

Vi havde lejet bil hele ugen og susede øen rundt. Det er en skøn frihed at have egen bil, da man kan køre lige derhen, hvor man vil og kan stoppe, når der er noget, der pirrer nysgerrigheden.

Jeg var spændt på at se planteudvalget på Tenerife på denne årstid, for på trods af den mere eller mindre konstante temperatur, er det trods alt vinter på der. Eller, viste det sig, forår. Alle steder var forårsklargøringen af terrassemarkerne i gang. Det er så livsbekræftende.


Overskriften henviser til denne fuldstændig vilde plante, vi så en del steder, og som hensætter mig til Jurrassic Park. Jeg ville overhovedet ikke blinke, hvis der også lige kom en dinosaurus forbi:


Jeg kan ikke huske, hvad planten hedder, men ligesom agaven bruger planten al sin kraft på at sætte denne enorme blomst, og den dør efter anstrengelserne. I vished om, at den har gjort, hvad den kan for at sikre slægtens videreførelse.

En anden dinusaurus-plante var de så berømte drageblodstræer. De er da også helt specielle:


Navnet kommer af den røde saft, de bløder ved fældning, skader, afsavning af grene m.m.

Der var masser af grønne spirer og blomster langs vejene, og et sted, vi kom forbi, var foråret helt overstadigt:


Vi lagde også vejen forbi et par planteskoler. Ligesom det er sjovt at se, hvad supermarkeder i udlandet byder på, er det sjovt at se på planteudvalget. Og jeg skal da lige love for, at det var ganske anderledes end på en dansk planteskole. Vi talte om, at det ville være en kæmpe udfordring at skulle anlægge en have på disse breddegrader. Man ville skulle begynde helt forfra, for intet at det, man har lært i sin egen have, gælder her!


Der dyrkes masser af bananer og andre eksotiske frugter på Tenerife. Det foregår i overdækkede indhegninger. Hvorfor, fandt vi ikke helt ud af, men måske har det noget at gøre med at beskytte dem fra saltindholdet i luften.


Tenerife kan helt sikkert anbefales til en lille "stikke af fra den danske vinter-tur" :)

14 kommentarer:

 1. Ja, det var da en kæmpe plante!!! Det ville ellers ikke være dårligt med lidt varme lige nu - kan godt forstå, du nød det :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 2. Tak for turen til Tenerife, det var godt nok en ordentlig plante den første. Godt jeg ikke skal på planteskole dernede :) det er da lidt kedeligt.

  SvarSlet
 3. Ah ja, varmen og solen gjorde godt :) Jeg er virkelig på nedtælling nu, og kan næsten ikke vente til vinteren slipper sit tag.

  Jeg tænder helt sikkert også meget mere på planterne til vores breddegrader og glæder mig til snart at hilse på alle mine stauder igen :)

  SvarSlet
 4. Det er noget af en imponerende blomsterstand den plante sætter. Det er altid dejligt at komme ud og se noget der ikke er som herhjemme.

  SvarSlet
 5. Hvor er det nogle dejlige solbilleder, det må have været skønt at komme ned og mærke varmen og solen på den vinterblege krop.

  Den er da helt enorm og meget fantastisk den blomst..det er spændende om der er nogen herinde der ved hvad det er for en.

  Varme hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Min rejsefælle er hortonom og enormt bevandret udi plantenavne, så han ved, hvad planten hedder. Jeg kan bare ikke huske det ;-)

   Slet
 6. Dejlige 'lune' billeder.
  Jeg får helt lyst til at stige på en flyver og flyve ud i det blå :O)

  SvarSlet
 7. Skønne billeder fra en skøn skøn ø - og så er det helt fantastisk med sådan et solboost ;0) Tror jeg må vise min svoger dine billeder han er nemlig fra Tenerife....og han syntes den danske vinter er lang ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, den danske vinter må synes uendelig, hvis man kommer fra varmere himmelstrøg. Jeg talte med en (indfødt?) dame på Tenerife, der aldrig havde prøvet at være i under tocifrede temperaturer. Jeg tror, hun havde lidt ondt af os stakkes nordboere ;-)

   Slet
 8. Dejlige billeder af sol, lys og varme! Er netop blevet fast læser af din blog og glæder mig til at følge dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Skt. Helena, og velkommen til :)Der skal nok blive lidt mere aktivitet her på min blog, når jeg kommer i gang med årets havesæson.

   Slet
  2. Tak :-)
   Sådan er det vist for os alle. Om vinteren er der ikke så meget at skrive om - og om sommeren vil vi hellere i haven end skrive på bloggen :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...