tirsdag den 26. februar 2013

Haverejsen til UK

I et tidligere indlæg her på bloggen fortalte jeg om julegaven til mig selv, nemlig en haverejse til England i slutningen af maj. Det var mentalt en stor mundfuld at gå i gang med planlæningen af sådan en rejse på egen hånd, for hvor skulle man starte og slutte, hvor skulle man bo etc., men nu er ruten lagt, og sommerfuglene i maven vågnet. I takt med at jeg har besøgt diverse fantastiske havers hjemmesider, er forventningens glæde steget og steget (brænde til bålet er helt sikkert også glæden ved forårets forhåbentlig snarlige kommen og dermed genåbning af kolonihaven og alle haveaktiviteterne).

En del af haverne, vi skal besøge, byder ud over de skønne haver også på spændende huse, caféer, shops og plantesalg. Fra Anne Just og Claus Dalby har jeg lært, at man sagtens kan fragte mange planter hjem i kufferten. Med i bagagen til England skal altså medbringes en rulle fryseposer og køkkenrulle til at pakke planter ind i. Jeg kan ikke gøre for det; jeg elsker simpelthen at shoppe planter :) Jeg glæder mig også meget til at snuse rundt i butikkerne i haverne og forhåbentlig finde lækre, engelske haveting. Og til at køre rundt i det engelske landskab og se på Agatha Christie- og Barnaby-landsbyer. Spise aftensmad på landsbypubben og lukke øjnene i yndige B&B-værelser. Jo, lidt anglofil er man vel ;-)

Her er vores rute, der foregår i Kent og Sussex:
Dag 1: Sissinghurst
Dag 2: Great Dixter
Dag 3: Pashley Manor Gardens og planteskolen Merriments
Dag 4: Gravetye Manor og Nymans Garden
Dag 5: Borde Hill Garden
Dag 6: Planteskolen French Street Nurseries

Vi skal bo de første tre nætter på B&B The Holt og de sidste to nætter på Ardingly Inn.

Hvad siger I - tror I ikke det bliver en kanon tur?

Great Dixter

14 kommentarer:

 1. Jo det bliver helt sikkert en spændende tur, og spændende at høre om, hvilke planter der kommer med hjem i bagagen :)

  SvarSlet
 2. Det gør det, og helt klart forventer vi jo også at høre om turen og se billeder derfra!

  SvarSlet
 3. Det bliver intet mindre end fantastisk!!! Glæd dig - glæd dig!! Husk for Guds (og havebloggernes..) skyld sådan en transformer ting, så du kan sætte kameraet til opladning, for fotos vil vi se... masser af dem!!
  Skønt at turen nu er på plads, så er der kun at optrappe forventningens glæde dag for dag...
  Og tænk nu slet ikke på os der sidder herhjemme bag skærmen, med den meget lidt kønne grønne ansigtsfarve!! ;o)

  SvarSlet
 4. Det lyder som en super dejlig tur, og godt med planlægning så I kan få det maksimale udbytte af alle havebesøgene. Jeg glæder mig til at følge med - hvem ved - måske er din rejserute lige til at kopiere og gøre efter et andet år. Bare glæd dig, også til B & B - det er de bare så gode til i England, et skønt koncept.

  SvarSlet
 5. Hvor lyder det spændende. Jeg er også imponeret over, at du gør tanke til handling. Og glæder mig til at se billeder. Bare navnet Sissinghurst.........

  SvarSlet
 6. Er da kun lige en anelse misundelig.... Det bliver en skøn tur, og jeg glæder mig til at se billeder.

  SvarSlet
 7. Tak for kommentarerne :) Jeg lover, at der kommer indlæg og billeder her på bloggen fra havebesøgene. Og kærlige tanker til jer herhjemme skal jeg også nok sende :)

  En fast bestandel i rejseoppakningen efterhånden er en pose fuld af ledninger og opladere til diverse (kamera, telefon, ipod og hvad har vi) og ja, til lande som UK er det vigtigt at få en transformer med!

  Kopiering af ruten er helt sikkert tilladt :) Jeg sad med Google maps og plottede adresser ind for at afstandene mellem B&B og haver ikke blev for stor; vi vil jo hellere bruge tiden på at se på haver frem for at ligge på motorvejen. Dog skal det siges, at jeg også elsker blot at køre rundt og se på landskabet, landsbyerne etc.

  SvarSlet
 8. Det bliver en uforglemmelig tur - sikke en julegave.
  Glæder mig til dine indlæg om turen.
  God fornøjelse :o)

  SvarSlet
 9. Wauw, sikke en tur, den bliver uden tvivl fantastisk!

  SvarSlet
 10. Hold da op hvor en fantastisk jule gave, er da overhovedet ikke misundelig, her en marstdag hvor alt bare er hvidt altså det er forår,men du har garenteret nydt og planlægge. Lidt sejt og gøre det selv, så håber at jeres tur blir helt forrygende. Hilsen Helle

  SvarSlet
 11. Jeg hygger mig bestemt med at tænke på den dejlige haverejse til England her midt i "forårs-vinteren". Suk, nu må de mildere vinde altså gerne snart tage over.

  SvarSlet
 12. Wauw, sikken haveskøn rejse du har brygget sammen! Glæder mig bare rigtig meget til at se billeder fra din tur som helt sikkert bliver helt fantastisk :-)

  SvarSlet
 13. Det lyder bare helt fantastisk med den rejseplan. Har du lagt et budget, bare sådan cirka. Vil så gerne derover, men synes de der 16. - 17.000 kr som de tager pr person de forskellige rejseselskaber er lidt i overkanten for os.. :)
  Glæder mig til at dykke ned i din blog. Ser spændende ud :)
  VH Lena fra Håstrup

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg glæder mig også helt vildt. A dream coming true :)

   Jeg synes også, at de arrangerede haverejser at ALT for dyre; jeg har ikke behov for at bo på luksushoteller på sådan en rejse, og derudover trives jeg rigtig godt med selv at kunne bestemme farten.

   Man kan lave sådan en haverejse langt biligere selv:

   Fly kr. 1.600
   Billeje kr. 700 + benzin kr. ?
   B&B 5 overnatninger kr. 2.000
   Entre div. haver ca. kr. 600
   Mad ca. kr. 1.500
   I alt pr. person ca. kr. 6.500 - altså langt under halv pris af en arrangeret tur.

   Nu kom din egen haverejse til England lige pludselig meget tættere på, ikke? ;-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...