søndag den 29. april 2012

Skub i køkkenhaven

For en uge siden skrev jeg et indlæg, hvor jeg gav udtryk for min bekymring over, at jeg endnu ikke var startet på køkkenhaven. Det har jeg i dag, så nu har jeg det godt. Det er dejligt at vide, at kartofler, løg, dild, radise, rucola- og romaine-salat og fire slag sommerblomster nu er lagt, sat og sået. Først skulle der ryddes lidt op i bedene, jorden skulle luftes med greben, kultiveres og rives. Ah, det føles SÅ godt at være kommet så langt :)

Før

Efter
Lørdag gik med at gøre klar til og deltage i plantemarked i Odder. Solen skinnede og vejret var fornuftigt i Randers om formiddagen, men vejret i Odder om eftermiddagen var mildest talt træls! Koldt, ca. 7 grader, og småregn en stor del af tiden. Jeg havde fravalgt at iklæde mig ulden sweater om morgenen, og det fortrød jeg godt nok i løbet af eftermiddagen. Brrr, jeg glæder mig godt nok til nogle flere varmegrader! Nå, men det var nu hyggeligt at være på plantemarked og hilse på nogle af de gamle kendinge :)

Hav en god uge derude i haverne!


6 kommentarer:

 1. Ih ja, kan sagtens kende fornemmelsen, for jeg har det lige sådan efter at jeg også har fået sået og sat i køkkenhaven idag :-)
  Du har ret i, at det har været rigtigt koldt - fortrød også det mindre tøj igår, da vi stod på fodboldbanen i 1,5 time i regn og kulde. Nu øsnker vi os nogle lune og dejlige dage.

  SvarSlet
 2. Hold da op din køkkenhave er flot :-D Den ser dejlig indbydende ud.
  Uha nu får jeg dårlig samvittighed IGEN for jeg er slet ikke nået så langt. Men jeg arbejder på sagen. Mon ikke jeg når det?

  Marianne :-D

  SvarSlet
 3. Din køkken have ser godt ud.
  Vi var jo også til plantemarked lørdag i Vorbasse. En kold omgang men dog hyggeligt alligevel. Jeg havde heldigvis taget en ekstra trøje med, og den fik jeg brug for.
  Vi fandt da en del ny planter.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
 4. Sikke et indbydende stykke jord. Hvad skal der vokse op ad buerne? Stangbønner? Eller græskar? Eller...?

  SvarSlet
 5. nej Lotte - du er da nået langt. Jeg har slet ikke tænkt i køkkenhave endnu. Jeg skal have mere jord i mine højbede inden... Det ser godt ud!

  SvarSlet
 6. Tak for kommentarerne :)

  @Marie-Louise: Op ad to af buerne skal vokse stangbønner - to forskellige sorter. Den ene med mørkviolette bælge, den anden med grønne bælge med bordeaux pletter. På den sidste bue skal vokse lathyrus.

  I køkkenhaven i dag har plantet mine overvintrede dahlia-knolde + de tre nye, jeg kom til at købe ;-)

  I morgen vil jeg klargøre det sidste bed og så rødbede, pastinak og gulerod. Bønner og squash er forkultiveret i drivhuset, men bliver først sluppet løst omkring 1. juni.

  Det lune vejr i dag lokkede radiserne frem, og jeg kunne også ane, at marmelukærme og morgenfrue er på vej - det er trods alt under en uge siden, jeg såede dem, så det er da egentlig meget godt gået :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...