mandag den 28. marts 2011

Livet begynder


Vandet blev åbnet i Vasen i går den 27. marts, og bortset fra at den lykkelige begivenhed ikke kunne føres ud i livet i min have pga. et sprængt vandrør og fossende vand på køkkengulvet, ja så skød det alligevel havesæson 2011 i gang. Det bliver aldeles fremragende for at citere en kendt radiovært. Vejret var henrivende og lunt i solen, da min have ligger så fint i læ. Fik startet stille og roligt på oprydningsprojekterne: lugede og fejede terrassen, fejede alle fliser, rev blade og grene bort fra græsplænen og ditto fra pergolaen.

Det er et mirakel hvert år på denne tid, når solen og lyset begynder at få overtaget. Fuglene pipper distinkte foråslyde, søvnigt småkravl kommer til live (så en enkelt sommerfugl), og planterne får svulmende knopper og strækker sig ud i verden. Også i mig vender livet tilbage, virkelysten vokser og idéerne til projekter bobler.
Store dele af haven har ligget under isvand siden efteråret, så jeg har været lidt bekymret for, hvordan de ni nye roser og alle de nye tulipanløg havde klaret den. Heldigvis der det ud til, at i hvert fald syv roser viser tegn på liv, og det ser også ud til, at de fleste tulipaner begynder at skubbe til jorden og så småt titte frem. Haven ser trist og død ud, men jeg ved bedre: under alle de døde blade og grene venter en smuk og frodig have, som i hvert fald jeg sagtens kan se for mit indre blik.
4 kommentarer:

 1. En herlig herlig tid vi går i møde. Jeg lure også på planterne hver dag, og bliver glad når jeg ser tegn på liv. Især efter denne vinter. Jeg fyldes med beundring, for jeg følte selv jeg var ved at dø af kulde :O)

  SvarSlet
 2. Ja, det næsten ikke til at vente nu - vi vil bare i gang i haven :)

  Mht. kulden kan jeg anbefale at rejse down under midtvinter. Er allerede ved at planlægge næste års rejse til de varme lande...

  SvarSlet
 3. Hej Lotte !
  Ja det er herligt at blomsterne titter frem. Syntes næsten ikke at vinteren ville slutte.
  Erantis, vintergækker, skilla m.m. er allerede oppe og mit drivhus bugner med forårsblomster. Jeg mangler bare at sy gardiner, så er det helt færdigt. Jeg er med på Claus Dalby ´s klokkeranker og jeg tror at de bliver flotte. Har købt en obelisk som de skal vokse op ad. Kan vist blive 3-4 meter. Har endelig overtalt manden til at få bed langs hækken - det bedste solsted i haven , så nu glæder jeg mig bare til at foråret rigtig kommer igang, men mon ikke det lige er på trapperne. Mange hilsner Helle

  SvarSlet
 4. Hej Helle!
  Det er bare så dejligt, at foråret nu er her :) I dag er godt nok ikke så spændende, men hvor var weekendens vejr bedårende. I mit drivhus har jeg gang i forkultiveringen, og der er dejligt liv i alle såbakkerne. Også i bedene er der vældigt liv - stauderne, roserne, løgvæksterne, alle er de i gang.
  Held og lykke med klokkerankerne. Jeg er ikke med på det projekt, men jeg læser jævnligt CD's blog.
  Jeg forsøgte at blive fast læser på din blog, men kunne ikke lige komme til at klikke på den mulighed...
  Mh Lotte

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...