søndag den 3. april 2011

Virkelyst

Nu er jeg for alvor i gang i kolonihaven. Solen kom lørdag eftermiddag og lunede godt op, søndag morgen regnede det, men derudover har weekenden fremvist dejligt havevejr. Virkelysten har været i top, men jeg kan godt mærke, at kroppen lige skal i haveform igen. Pyha, hvor er jeg træt :) Nedklipningen af stauder er i gang. Jeg gør det på den måde, at jeg klipper de visne toppe i mindre stykker med hækklipperen og lader stumperne ligge i bedene. Her ligger de og formulder i løbet af sæsonen samtidig med, at de virker som jorddække, der delsholder på fugten (ikke at jeg har problemer med det i min have - her er masser af vand!) og dels forhindrer alt for meget ukrudt i at spire. Dette kombineret med, at jeg planter tæt med godt bladdække til følge lidt senere på sæsonen, gør, at lugearbejdet kan klares med en omgang forår og sensommer. Umiddebart kan det nok godt for nogle se lidt rodet ud med de staudetopstumper, men jeg kan godt lide, at jorden allerede nu ser dækket ud.

Jeg er meget stolt af, at jeg fik taget mig sammen til at vaske drivhuset af! Kunne mærke, at det var en opgave, jeg ikke brændte for at gå i gang med. Jeg tog mig sammen og gav drivhuset en omgang brun sæbevand, så det nu står klar til at modtage agurk, tomat, snackpeber, pelagonier og diverse små potter med sæsonens frøsåninger.


Apropos frø så kunne jeg ikke dy mig og gik i gang med forkultiveringen. Det blev til miniagurk, snackpeber, porre og 13 forskellige sommerblomster og en enkelt staude. Der kommer flere stauder på programmet i maj. Det er nok liiige tidligt nok at forkultivere, men jeg satser og vil flytte de små pus ind i kolonihavehuset, hvis der kommer tegn på nattefrost. Men skal vi ikke håbe, at vi har fået den frost, vi skal have?


Af andre projekter fik jeg klippet hindbærene ned, revet blade væk fra jordbærrækkerne, stoppet planter ned i jorden, som frosten har skubbet op i vinterens løb, udplantet lidt løgvækster fra julen og gødet roserne.


Det har været en dejlig weekend.


6 kommentarer:

 1. Hej Lotte.

  Ja der er nok at rive i i denne tid. Glæder mig til at se billeder af dine planter når de blomstrer. Måske er der en 'bytter' et eller andet sted ;O)

  SvarSlet
 2. Hej Susanne!
  Der kunne sagtens være en bytter imellem :) Stauden, jeg har sået, er frøene af din skabiose ('Butterfly...' hedder den vist), men der kommer flere stauder på programmet lidt senere på sæsonen.

  Desværre er rigtig mange af mine planter i planteskolen døde i løbet af vinteren - bl.a. de forskellige brunnera, jeg oppottede i efteråret :( samt en del pulmonaria og geum. Ærgerligt, for så bliver der ikke meget at tage med på plantemarkeder.

  SvarSlet
 3. Græd ikke over Brunnera, vi er rigtig mange der har mistet dem i potter, denne vinter :O(. Jeg har Stadig Jack Frost og varegated, som har stået ude i bedene, du siger bare til :O)

  Geum og pulmonaria er også stadig på min liste. Du sender bare en ønskeliste ;O)

  SvarSlet
 4. Heldigvis har mine forskellige brunnera - også nyindkøbte og i efteråret plantede - overlevet ude i bedene undtagen en enkelt, så jeg har stadig moderplanterne. Det samme gælder geum og pulmonaria. Men jeg havde jo hapset en del af moderplanterne og pottet op, så de kunne være klar til forårsmarkederne, så der er ikke noget at tage af her i foråret. Never mind - bare jeg har selve moderplanterne :)
  De geranier, jeg byttede med dig, ser også ud til at have overlevet undtagen 'Margaret Wilson' på trods af, at den kom ind i drivhuset.

  SvarSlet
 5. Alle mine geranier i potter er omkommet :O( - og de planter samme som dem du nævner!

  SvarSlet
 6. Aj, hvor er det altså tragisk, Susanne :( Måske vi skulle holde gravøl... ;-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...