tirsdag den 13. september 2011

Kom til plantemarkeder rundt om i det ganske danske land

September er den allerbedste tid at plante nyt i, så kom ud på alle de skønne plantemarkeder, der findes rundt om i landet lige nu og invester i - til en meget rimelig penge - nye, sjove planter fra alle de private plantepushere, der propper bilen med overskudsplanter for at sælge og bytte dem.

Personligt holder jeg uendelig meget af at opformere planter - fra frø, stiklinge og deling - og jeg får altid lavet meget mere, end jeg selv skal bruge. Overskuddet bliver fyldt i Puntoen og taget med ud på nogle af Østjyllands plantemarkeder. I år har jeg været i Randers, på Gl. Estrup og i den forgangne weekend i Tranbjerg og Mesing. Sidste plantemarked i haveselskabets regi bliver søndag den 18.9 i Botanisk Have i Århus. Det er kl. 10-13, så kom og kig. Det er så hyggeligt, og udvalget af spændende og anderledes planter er stort og mangfoldigt.

Jeg er også blevet inviteret til plantebyttedag hos gårdbutikken Viktualia ved Hammel den 2. oktober.


Min plantebod - plantemarked på Gl. Estrup

Min plantebod inkl. Puntoen - plantemarked i Botanisk Have, Århus 2010

Plantemarked i Botanisk Have, Århus 2010

17 kommentarer:

 1. Dejlige billeder :-)

  Vi ses på søndag. Plantemarkedet er faktisk fra kl. 9, har jeg lige fundet ud af (de har ændret tidspunktet i år), men jeg lader nu stå på både hjemmesiden og på bloggen, at det er fra kl. 10 (vi kommer jo helt fra Fyn!) ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 2. ja det ser hyggeligt ud:) Anne Gine

  SvarSlet
 3. @Staudefeen: Kl. 9! Tak for info, Marlene :) Uf ja, I skal da godt nok tidligt op. Jeg har kun ca. 40 km fra Randers, så det er ikke så slemt. Vejrudsigten ser p.t. meget væmmelig ud, men lad os krydse fingre for fornuftigt vejr. Jeg glæder mig til at få mine nye planter, og jeg tager sporebaldrian med til dig :)

  @staudecafeen: Det ER hyggeligt - superhyggeligt :)

  SvarSlet
 4. Ja, vejret ser ikke for godt ud - irriterende.... Der kommer ikke mange, hvis det regner. Men ja, de kan jo nå at ændre det endnu.

  Lyder godt med sporebaldrianen - tak :-)

  Kh. marlene

  SvarSlet
 5. Hej
  Jeg er ved at blive lokket med til plantemarked herovre på Sjælland.
  Jeg er nysgerrig - kan du fortælle lidt om dit prisniveau når du tager på plantemarked.
  Efter blogtræf Kbh. har jeg fået blod på tanden med at komme ud blandt andre haveglade mennesker. Hold op, hvor var det sjovt :o)
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Jeg har også planer om Botanisk have, men står det ned i stænger gider jeg ganske enkelt ikke alt den masen, for så er der ingen mennesker - udover sælgerne selvfølgelig.

  Berit; pas på man bliver afhængig af at tage på plantemarked. Det er bare SÅ hyggeligt. Man får snakket med en masse mennesker og det tager flere dage at falde ned på almindeligt niveau igen :O)

  SvarSlet
 7. Lige nu melder de bedre vejr, så det håber vi på ;-)

  Vi tager efterhånden også kun derop, fordi vi har mange forudbestillinger, for der bliver ikke solgt vanvittigt meget på det marked mere. Ret underligt egentlig, når det foregår i så stor en by.

  SvarSlet
 8. @Berit: Det er vældig hyggeligt at tage på plantemarked og møde nye, ligesindede plantevenner :) Prismæssigt ligger jeg på 15-40 kr. alt efter plantetype og størrelse. Plantemarkeder er blevet ganske populære de sidste par år og tiltrækker flere og flere sælgere for hver gang. Desværre er det som om, der ikke kommer flere og flere købere, så det betyder mindre salg for sælgerne, som der også nævnes i et svarene. Men altså, det er sjovt og hyggeligt, så afsted med dig og dine planter :) Jeg kan afsløre, at der kan proppes ganske mange planter ind i selv en mindre bil, hvis bare man pakker den rigtigt ;-)

  SvarSlet
 9. @Susanne: Ja, det er ikke så morsomt, hvis regnen siler ned. Men faktisk har det altid være OK vejr, når jeg har været på plantemarked ;-)

  @Staudefeen: Ja, vejrudsigten er begyndt at arte sig lidt bedre, så skal vi ikke tro på, at søndag byder på i hvert fald tørt vejr?

  Det dalende salg tror jeg beror på, at der kommer flere og flere sælgere for hver år. Sidste efterår var der totalt fyldt med boder, og jeg har aldrig set så mange før i Botanisk Have - heller ikke besøgende. På trods heraf var mit salg dog ikke ophidsende. Måske skal jeg være taknemmelig, hvis jeg får solgt nok til at dække min regning hos dig ;-) Haha, og gerne lidt til :)

  Glæder mig til at få mine nye planter hos dig, for så skal jeg hjem og have fyldt ud i det sidste bed, jeg mangler at få omarrangeret. Kan mærke, at jeg næsten stresser lidt over at få planterne i jorden i tide i år. Den tidlige vinter sidste år var hård ved de nyplantede, jeg først fik i jorden i slutningen af oktober.

  SvarSlet
 10. Ja, det er rigtigt - det var dårligt salg sidste efterår, så vidt jeg husker. Bliver dog altid overrasket over, at vi har solgt for mere, end jeg troede, men når jeg tænker tilbage på, hvordan markedet var for ca. 8-10 år siden, så er det blevet ekstremt dårligt. Og ja, der er jo bare mange, mange flere sælgere i dag, og det gør jo også noget.

  Men jeg hygger mig altid til det marked, da det er som at komme hjem - jeg kender så mange af de "gamle" sælgere, og det er så hyggeligt at snakke med dem :-)

  Kan godt forstå, du gerne vil have planterne i jorden hurtigst muligt. Uh, jeg håber s.. ikke, at vi får sådan en vinter igen. Det ville næsten ikke være til at holde ud.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Uf nej, sådan en laaaang, træls vinter skulle vi helst ikke have igen! Men under alle omstændigheder regner jeg med at slå vinteren i stykker med en månedlang rejse til de varme lande i februar. New Zealand står på ønskelisten, og jeg regner med at trykke på bestilknappen inden alt for længe :) Sidste vinter (februar) var jeg i Vestaustralien en måned, og det var fantastisk at komme væk fra den mørke, sure vinter. Faktisk blev jeg dybt afhængig i det øjeblik, jeg satte fødderne på den lune, australske jord, blev mødt af den tørre krydrede duft, sol, hav, ørken, varme. Uhmmmm, lovely!

  SvarSlet
 12. Snikke snakke Lotte....du kan blive her i dk. og fryse til is akkurart som alle os andre (fnis)

  Jeg stresser også rundt og graver planter ned i tilfælde af endnu en isvinter!

  Apropos plantemarkeder, så var der ikke mange mennesker i Botanisk have sidste efterår i forhold til hvor mange der plejer at være. Der var faktisk et kæmpe marked i Ridesalen med blomsterdekorationer/høstmarked på samme tid. Måske der for?

  SvarSlet
 13. Hæhæ, Susanne, lige på dette vinterkuldepunkt gider jeg ikke være solidarisk ;-)

  Ja, det er da også rigtigt, at sidste efterårs plantemarked var samtidig med det arrangement i Ridehuset. Lad os håbe, der ikke er den slags konkurrence i år. Ellers må vi købe hos hinanden ;-)

  SvarSlet
 14. Her var jeg glad for at jeg fandt ind, sikke fine billeder... :)
  Fortsat go´week..
  Kh Rakel.
  www.bareudeliv.blogspot.com

  SvarSlet
 15. @bare WUNDERBAR: Tak :) Jeg håber, du kigger forbi igen

  SvarSlet
 16. Spændende med plantebytte/salg. Glæder mig til at komme forbi sådan et marked i 2012 forårshilsner
  http://deneksperimenterendehave.blogspot.com/

  SvarSlet
 17. @Maria Christensen: Jeg kan se på din blog, at du er ny haveejer, så hvis du mangler planter til din have eller bare er vild med at prøve nye planter, kan jeg på det kraftigste anbefale dig at besøge plantemarkederne. Mit første her i 2012 er i Randers den 21.4.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...