tirsdag den 27. august 2013

Hrmpf!

Øv bøv, mosegrisen er kommet tilbage i min have. Der har ellers været dejligt fredeligt (og plant) hele sommeren, efter jeg i foråret fik ryddet op efter hr. mosegris' vinterhærgen. Hele (nå ja, sådan føltes det) min have var pløjet igennem, og jeg kørte bl.a. 2 (!) trillebørfuld sand ud af haven, som det #!!%##! bæst havde skubbet ud fra under mine fliser. De ligger lidt løsere nu!

Anyway, et godt råd med en gråzonemetode bestående af 10 dele vand og 1 del salmiakspiritus fik jaget bæstet væk. Men nu er den her igen - the return of the mosegris. Salmiakspiritussen er hjemkøbt i store mængder - the war is on! En kollega har med held holdt muldvarper ude af sin landhave med et apparat, der udsender højfrekvente lyde, og jeg har hørt nogen også anbefale det mod mosegrise. Er der nogen af jer, der har erfaring med sådan et apparat? Eller har andre afprøvede og virkningsfulde råd?


Jojo, mosegrisen kan også lave skud a la hr. muldvarp!

10 kommentarer:

 1. Hvor irriterende! Vi er også i den grad plaget af muldvarper - stadigvæk (de plejer at forsvinde om sommeren, hvor vi slår græs, men vi har selvfølgelig heller ikke slået ret megen græs her i sommer pga. tørken).. Nogle gange løber de oven på græsset - kan ikke få mig selv til at gøre dem noget, for det er jo et ret sødt dyr - hmmm... Mosegrise har vi ikke mere, da vi har 5 katte.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan jeg leje en af dine gode jægerkatte? Som Fru Friis skriver, så er de underjordiske vist vendt hjem fra ferie ...

   Slet
 2. Jeg har ingen gode råd, men kan godt forstå, du er træt af det. Her på Samsø er ingen mosegrise og ingen muldvarpe. Heldige os.
  God jagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ai, hvor er I heldige. Nu vil jeg bo på Samsø! ;-) (I foråret netop hjemvendt fra UK, ville jeg bo der ;-))

   Slet
 3. Jeg har haft få angreb (og lad det blive ved det...) hvor jeg også havde held med ildelugtende væsker.... På mit arbejde er vi voldsomt plaget af mulvarpe og de er helt klart lige vendt hjem fra ferie. Plænen ligner et månelandskab! Vores "plænemedarbejder" prøver ihærdigt med fælder og den der lydtingest, men når den bliver sat op flytter bunkerne sig blot nogle meter væk... Sorry! Der er jo også en mulighed med en skadesdyrbekæmper... God jagt!

  (Og så ser de bare så søde ud, de små dyr.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig utroligt, at sådan et nuttet, lille væsen kan lave så meget ballade, at man får lyst til banke det fladt med en skovl. Men altså, jeg kan ikke få mig til at krumme et hår den. Den skal bare "ut af min butik".

   Slet
 4. Hej Lotte.
  Vi var også vældig plaget af muldvarpe i vores sommerhus, og havde fælder oppe ( som den var alt for smart til at indgå), Først da en ven gav os en af de der dimser til at stoppe i jorden ( larmer lidt) rykkede den over til naboerne..;-))
  Venlig hilsen
  Lotte
  P.S. Vældig hyggeligt at møde dig i lørdags;-)) Tænkte om jeg måske har nogle frø du kan bruge? Har frø af tobaksblomsten nicotiana sylvetris, malva, sort stokrose, hvid og pink løvemund, hvid ridderspore, allium Purple sensation...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte

   Ja, det var hyggeligt at mødes på plantemarkedet i lørdags :) Jeg håber, du får bedre held med frøene af haveklinte denne gang. Tak for tilbuddet om frø; jeg har dog så rigeligt, og jeg prøver på at skære ned på antallet af frøsåninger, så jeg springer over denne gang :)

   Jeg må vist se at få investeret i sådan en lyddims til jagten på mosegrisene!

   Mh Lotte

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...