Sidste sommer havde jeg masser af basilikum i drivhuset. Jeg lavede en kæmpe portion pesto og frøs ned i små portioner for at teste, om pesto kunne fryses. Det kunne det godt. Så jeg har nydt lækker, hjemmelavet pesto i løbet af vinteren.
Nu er det igen tid for hjemmeproduktionen, og jeg har lavet den første portion pesto - dels til mine gæster i morgen, dels til fryseren.
Opskrift på pesto:
Frisk, hjemmedyrket basilikum (denne gang brugte jeg almindelig grøn + citronbasilikum)
Ristede pinjekerner
Friskrevet parmesanost
Hjemmedyrket hvidløg
Lidt salt og peber
Olivenolie
Giv det hele en tur med stavblenderen og så er der pesto. Mums :)
Stod faktisk lige og kiggede på min basilikum og tænkte det samme... må få gjort noget ved det. :o)
SvarSletKan virkelig anbefales :) Frisk, hjemmelavet pesto er bare klasser over købepesto!
SletUhm, jeg elsker pesto.
SvarSletVi har lavet det i løbet af ugen også med basilikum, men vi puttede også dild, purløg og persille i - det smagte også skønt. Vi blandede det med kartofler med salatblade, så det er en mulighed for anvendelse af pesto.
Tak for tippet med andre krydderurter :) Purløg vokser fint hos mig, mens dild og persille ikke er de helt store successer.
Sletgodt tip, har nemlig masser af basilikum i drivhuset. Kirsten fra Odense
SvarSlet