mandag den 10. september 2012

Sæson for plantemarkeder

Eller det er vel nærmest ved at være sidst på sæsonen for plantemarkeder. I hvert fald for mit vedkommende, idet jeg skal af sted for sidste gang her i efteråret på søndag i Botanisk Have i Aarhus.

Som sædvanlig har jeg totalnydt at pakke plantekasserne, stå tidligt op dagen efter, pakke bilen og drage af sted i den stille morgenstund. I den forgangne weekend havde efterårsmørket endda sneget sig ind.

Jeg har været på seks plantemarkdet og har videresolgt mange, skønne planter til nye liv i nye haver, hvor de forhåbentlig kommer til at give glæde de næste mange år.

Min gode, gamle Punto afgik desværre ved døden (næsten) her midt i plantemarkedsæsonen, så jeg var ude i et par lånebiler (hvoraf den ene fik sin plantemarkeddebut), inden jeg overførte min kærlighed til en ny bil. Faktisk var førersædet nærmest ikke blevet koldt, før det skete ... ;-)

Pakket og klar

Min nye øse

24 kommentarer:

 1. Hej Lotte
  Tillykke med din nye øse. Vi ses på søndag, hvis jeg kan finde dig.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth :) Så hyggeligt, hvis du finder mig og min bod på søndag. Og skønt at du tager turen fra Samsø. Der er vel heller ingen plantemarkeder der, så du må komme til Jylland for at dyrke den skønne beskæftigelse det er at gå på plantejagt på plantemarkeder. Nu ved du i hvert fald, hvilen bil du skal se efter. Henrik i den efterfølgende kommentar kom med det glimrende forslag, at jeg sætter navneskilt på boden.

   Slet
 2. Skøn og dejlig komfortabel bil du har anskaffet, og så er den jo fransk det giver lige et par stjerner mere i bogen. Den kan jo læsse de samme som rumfærgen, så mon ikke den har mange plantemarkeder foran sig.
  Sæt lige et lille skilt på din stand så jeg kan genkende dig hvis vi når i botanisk have søndag.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da en god idé, Henrik, med skilt på planteboden. Det kunne være rigtig hyggeligt at hilse på nogle bloggere :)

   Der er et dejligt, rummeligt bagagerum i Peugeoten. Helt plant, da det er en varebil og dermed uden bagsæder.

   Slet
 3. Tillykke med din nye bil :-)

  Jeg håber, det bliver et godt marked på søndag - helt underligt, at vi ikke deltager denne gang - første gang i 11 år!!!

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marlene. Jeg er vældig glad for den og for dens plantemarkedegnethed :)

   Ja, det bliver lidt underligt for jer, at I ikke skal af sted til Aarhus på søndag. Jeg er faktisk lidt spændt på at se, om der er andre, der har har tænkt som jer: At det ikke kan betale sig at komme til Aarhus længere. Der var godt nok mange boder i foråret (ca. 75 tror jeg).

   Slet
 4. Det kan jeg godt forstå :-)

  Man kunne godt forestille sig, at flere blev væk her til sensommermarkedet, som jo er endnu dårligere end forårsmarkedet. Vi er også alt for mange til det antal kunder, der trods alt besøger markedet.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bare blevet flere og flere boder i Aarhus for hvert år, og jeg tror bestemt ikke, at kundeantallet er steget tilsvarende. Nu sker der nok det, at en række sælgere holder sig væk, hvorefter markedet forhåbentlig finder et naturligt leje - i hvert faldt for et stykke tid. Anyway, vejrudsigten er god for weekenden, og så er det jo herligt at være på plantemarked. Årets sidste for mit vedkommende.

   Slet
  2. Nej, jeg tror heller ikke besøgstallet er steget - og slet ikke til sensommermarkederne. Igen synes jeg, at det er underligt, når vi taler om Århus, der er en kæmpe by og har et megastort opland. Enten er det annonceringen, der halter, eller også er de bare ikke så engagerede i det område.

   Glæder mig til at høre om det - og ja, de melder godt vejr. Vores sidste plantemarked er den 29/9 i Tambours Have.

   Rigtig god weekend - og godt salg :-)

   Kh. Marlene

   Slet
  3. Jeg har lige fulgt lidt med i jeres snak her på sidelinien. Det er i hvert fald dårlig annoncering kan jeg sige. Jeg måtte kigge på Staudestedets side for overhovedet at finde ud af, hvornår det var. Senere kom så havebladet, hvor jeg også kunne se det.
   Jeg er spændt på at se, om det er så dårligt, jeg har aldrig været der. Men nu er vi i hvert fald 4 bloggere, der mødes der og så er du der jo også Lotte, så vi ses.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
  4. Kære Lisbeth,

   markedet er bestemt ikke dårligt for jer, der besøger det, for der er virkelig mange sælgere. Det er derfor, det er så dårligt for os sælgere, for vi sælger altså ikke meget. Selv de private, der står med planter til 10 og 15 kr., siger, at det er det dårligste marked, de er til.

   Kh. Marlene

   Slet
 5. Marlene: Egentlig tror jeg, at markedet i Botanisk Have er udmærket besøgt, men der er bare alt for mange sælgere til det antal kunder, der kommer. Generelt er annonceringen af plantemarkederne meget dårlig; jeg kunne godt ønske mig, at de lokale kredse oppede sig lidt, for det er trods alt et stort arbejde at pakke bilen til plantemarked, og det er nu en gang sjovest, når der kommer en masse mennesker og flår varerne ned fra hylderne ;-)

  Lisbeth: Det er bestemt ikke dårligt at komme til plantemarked i Botanisk Have i Aarhus som kunde - tværtimod; det er et slaraffenland med masser af boder med et stort udvalg af skønne planter. Det er mere fra sælgernes synspunkt, at det er dårligt, fordi der efterhånden er alt for mange sælgere til det antal kunder, der kommer (ca. 75 stande i foråret). Du kan godt glæde dig :) Jeg synes, det er sejt, at du drager helt fra Samsø for at komme på plantemarked (måske har du også et par andre ærinder på fastlandet).

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det var godt at høre, så glæder jeg mig igen. Ja men jeg trænger til en plantetur :) Sidste år var jeg i Glud og fik en masse planter med hjem, men jeg har ikke været til nogen siden, så nu skal det være. Øv det passer ikke var jo i Kolding :)
   Jeg har kun det ærinde at se Ullas have frk. Anemone, og det er kun fordi, vi skal derover alligevel :)
   Vi er to der deles om billetten, og vi er lige pjattede begge to med at komme over og kigge.

   Slet
  2. Jeg er her lige igen :) Hvordan er parkeringsmulighederne, er det lige så svært som i Kolding. Eller har du et godt råd om hvor vi kan parkere?

   Slet
  3. Lisbeth: Godt, at du fik glæden til plantemarkedet frem igen :)

   Parkering foregår ved at man lister bilen op ad den asfalterede vej (Peder Holms Vej), hvor standene er, hvorefter du kommer til en rund p-plads. Ellers er det måske muligt at liste bilen ind ovre på Skt. Markus Kirkeplads lige over for Botanisk Have. Vær dog opmærksom på, at der er beboerparkering i området; jeg kan ikke helt huske hvordan reglerne er for udefrakommende at parkere i sådan et område. Der er også parkering på græsplænen lige i starten af Peder Holms vej.

   Vi ses forhåbentlig; jeg har lavet et skilt med "Achilleas Kolonihave" til min bod :)

   Slet
 6. Ja netop - det er det, jeg også siger; at der er alt, alt for mange sælgere. Men stadig - der KUNNE godt komme flere til markedet. Det er jo ikke sådan, at der er tætpakket med mennesker og slet ikke til sensommermarkedet.

  Plejer de ikke at annoncere i Århus Stiftstidende? Det gjorde de i hvert fald førhen, når "de ikke lige glemte det".

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, jeg fik vist gentaget det, du sagde, men kun fordi jeg er helt enig ;-) Og ja, annonceringen kunne bestemt godt være bedre, når man tager i betragtning, at det er så stor en kreds, der afholder markedet. Jeg ved ikke, om de tidligere har annonceret i Stiftstidende, men en eller anden form for markedsføring kunne de i hvert fald godt lave.

   Det er det samme på Gl. Estrup, hvor der ikke annonceres nævneværdigt, og det er trods alt det sted, der har taget over efter det store marked på tværs af de østjyske kredse på Clausholm, hvor der var sort af mennesker. Sådan er det slet ikke på Gl. Estrup, og det ligger trods alt ikke så langt fra Clausholm.

   Slet
  2. Jeg mener, at Jens Kjøge siger, at de annoncerer i Stiftstidende, men det er godt nok nogle år siden, jeg har talt med ham om det.

   Ja, det er underligt med Gl. Estrup. Det var simpelthen så godt et marked for omkring 6-7 år siden. Er folk blevet træt af plantemarkeder? Er der simpelthen for mange generelt?

   Kh. Marlene

   Slet
  3. Generelt er der vel rigtig mange tilbud om diverse arrangementer til folket. Jeg kunne ikke forestille mig, at havefolket er blevet træt af plantemarkeder, og jeg tror ikke, at trenden med den nye type havefolk, der er kommet til de sidste ti år, er slut endnu. Problemet er markedsføring. Hvis man ikke er medlem af Haveselskabet og ser i deres arrangementkalender på nettet eller i bladet, har man nærmest ikke en jordisk chance for at vide, at der er plantemarkeder.

   Haveselskabet klager over faldende medlemstal, men jeg oplever ikke, at de gør noget for at gøre sig synlige. Der kunne godt være nogle landsdækkende annoncer - i dagbladene, på tv - fra hovedkontorets side, som lokalkredsene kunne følge op med mindre annoncer og omtale i de lokale aviser. Jeg ved ikke meget om markedsføring, men jeg kan i hvert fald konstatere, at jeg ikke kan få øje på Haveselskabet!

   Slet
  4. Ja, du har ret; markedsføringen halter. Men en anden ting, som jeg har lagt mærke til, og som Peter og jeg ofte taler om; da jeg startede Staudefeen og også før det, var det ofte plantesamlere, der købte af os, og som var helt syge for at se, hvad vi havde med. Ofte ældre mennesker. Dem er der altså bare ingen af mere. Det er et andet publikum, der henvender sig til os nu.

   Ja, godt nok er Haveselskabet også præsenteret til plantemarkedet i Århus, men du har ret i, at annoncer diverse steder ville være mere effektivt.

   Kh. Marlene

   Slet
  5. Det har jeg ikke observeret, men jeg har nok ikke været med længe nok (siden ca. 2004-5)til at kunne have oplevet det. De første år var det nok mere almindelige planter end specialiteter, der var at finde i min bod :)

   Det er interessant, at publikum ændrer sig, og kunsten er at have fingren på pulsen og være opmærksom på, hvad det er, der efterspørges.

   Kh Lotte

   Slet
  6. Vi startede med plantemarkederne i 2001, og netop plantemarkedet i Århus var det første, vi deltog i. Men dengang havde vi jo også de almindelige stauder med.

   Ja, man skal være vågen i denne her branche ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
  7. Og det er du, Marlene (vågen) med spændende nyheder og lækre planter :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...