lørdag den 25. juni 2011

Roser, roser, roser

Rosenshowet er i fuld gang, og jeg nyder dagligt at stikke næsen i de velduftende skønheder. Jeg har en del efterhånden, og tror ikke, der kommer flere til i år, men man skal aldrig sige aldrig ;-)


New Dawn - har jeg selv stiklingeformeretFantin Latour - har jeg selv stiklingeformeretAlchymist i smukt selskab af en geranium pratenseMme Legras de St. Germain blomstrede med en enkelt blomst sidste år, men i år giver hun den gasMaiden's Blush. Så sart og skøn en farve og masser af knopper på springLa Ville de Bruxelles. Absolut fantastisk duftFélicité et Perpétue. Hun har det ikke godt i år, men en par enkelte blomster bliver det da tilLouise Odier. Skøn, skøn duftConstance Spray. Smuk "løs" blomsterfaconRose de Rescht. Plantet efteråret 2010 og er ikke så høj, så jeg må ned på knæ for at dufte


Rosa Mundi. Impulskøb i foråret. Jeg har en svaghed for de stribedeWinchester Cathedral. Plantet efteråret 2010 og den kommer så flot og har allerede blomstret med mange blomsterThe Pilgrim. Også plantet efteråret 2010 og nok den, jeg har været mest spændt på. Jeg er meget begejstret for den sarte, gule farve, den fyldte blomst og den skønne, skønne duft. Er meget tilfreds med The Pilgrim :)

11 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke! det er bare den skønne rosetid lige nu.
  Har de duft alle dine? Jeg synes der er mange smukke roser, som bare har alt for lidt duft.

  SvarSlet
 2. Smukke roser - jeg er også vild med de stribede og har en stribet, der fungerer som lille hæk sammen med 'Felicite Parmentier', men jeg kan simpelthen ikke huske, hvad den stribede hedder....

  SvarSlet
 3. Hvor har du mange skønne roser. Du har åbenbart også flair for at stiklingeformere roser, jeg har prøvet mange gange, men først i år er det lykkedes i et enkelt tilfælde.

  SvarSlet
 4. Åh, hvor er the Pilgrim vidunderlig! Ja, det er de alle sammen, men den er skønnest!

  God sommer!

  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 5. @Moster: Ja, alle mine har duft - det er et must, når jeg køber roser :) Jeg Félicité et Perpétue dufter dog ikke så kraftigt.

  @Staudefeen: Jeg har en anden stribet, 'Honorine de Brabrant'. Den frøs dog helt tilbage i vinter, så den er ikke helt i vigør i år.

  @Lisbeth: Det lykkedes for mig i første omgang at stiklingeformere de to (to planter af hver), jeg forsøgte mig med. Siden har jeg ikke prøvet, men måske skulle jeg forsøge igen - det er jo lige nu, det skal gøres. Jeg har en skøn, skøn rose, 'Splendens', som sætter masser af 3-4 m lange skud hvert år, som jeg godt kunne bruge endnu et eksemplar af.

  SvarSlet
 6. @Marianne: Ja, 'The Pilgrim' er vidunderlig, og jeg håber, den vil trives rigtig godt hos mig :)

  SvarSlet
 7. Jah... min rose ligner godt nok den, du nævner, men jeg synes bare ikke, den hed det.... Mine frøs også en del tilbage her i vinter.

  SvarSlet
 8. Gode billeder. Smukke roser, man kan næsten mærke duften fra roserne.

  SvarSlet
 9. skønne billeder. Jeg har også lagt flere billeder ind fra Calus Dalbys have i dag. God weekend Anne Gine

  SvarSlet
 10. @staudecafeen: Tak :) Jeg tjekker dine nye billeder fra CD's have.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...