søndag den 14. marts 2010

Status oven på vinteren

Hvor er det skønt at se & mærke solen. Sneen smelter hastigt, og op dukker en slags akæologisk udgravning anno 2009: Brugt nytårsskyts og hidtil nedfrosne hundelorte dukker frem i stor mængder i bybilledet!

Dagens travetur til kolo afslørede, at foråret også kommer til os i 2010. Vintergækker og erantis er endelig ved at fravriste magten fra vinteren; de tittede så småt frem imellem sne og pletter med bar jord.

I haven var der vidnesbyrd om rådyrbesøg: Små dynger "delfaer" og to totalt afgnavede stedsegrønne buske. Mit i efteråret nyplantede Discovery-æbletræ havde også fået kærligheden at føle i form af afgnavede skudspidser.

Derimod så det ud til, at mine nyplantede roser havde klaret vinteren. I hvert fald er der små lovende røde knopper på grenene, og for mit indre blik ser jeg de kaskader af smukke roser, jeg bestemt forventer alle mine nye roser skal give mig til sommer.

Der står stadig vand, der hvor jeg har fået gravet græstørv af under pergolaen, men den svuppende fornemmelse, der ellers har været på flisegangen ind i haven er heldigvis forsvundet. Pumpen har så flot klaret jobbet hele vinteren.

I skuret var der sket skade, og det fossede ned med smeltevand. Et spær er knækket under snemængden, og trapetzpladerne buler faretruende. Frem med balje til at opsamle resten af smeltevandet. Var lige oppe på en stige og fik skrabet en stor klump is ned - så skal det da ikke ende sine dage inde i mit skur.

Om 2 uger åbnes vandet i haveforeningen. Det er lidt svært at forestille sig, at det er nu vi skal i gang, men forårs- og havefornemmelserne begynder da så småt at vågne i min vinterkrop.

Vel mødt til havesæson 2010 :)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...