fredag den 14. september 2012

En vinder

For et par måneder siden var jeg så heldig at blive kontaktet af et kommunikationsbureau, der tilbød mig kvit og frit at vælge et Fiskars-produkt til haven. Ingen betingelser tilknyttet, men jeg vil nu alligevel kvittere med et indlæg, da jeg blev rigtig glad for tilbuddet. Da jeg stod over en opgave med at beskære et birketræ, jeg vil holde i en lav højde, var jeg ikke i tvivl om, at jeg havde brug for en topsaks. Birketræer vokser hurtig, og det gør stauderne i bedet omkring det også. Derfor var det i modsætning til sidste år svært for mig at komme til træet med et ørnenæb uden at jokke rundt i alle planterne (jeg er vist også kommet til at udvide bedet en anelse siden sidste år ...).

Beskæringsprojektet gik hurtigt og nemt, så jeg er vældig begejstret for instrumentet :) Saksen er med udveksling og skærer uden besvær grene på op til 3,5 cm tykkelse med et snuptag. Teleskopstangen kan blive ca. 4 m lang.

Man kan lige skimte birketræet før beskæring øverst til venstre i billedet

Tæt beplantning hele vejen rundt om birketræet

Efter beskæring. Det ser lidt afpillet ud, men skal nok skyde fint igen til næste år

Fiskars topsaks med teleskopstang

Udveksling, der hjælper til at klippe grene på op til 3,5 cm som smør

14 kommentarer:

 1. Ha ha jeg kom lige til at grine lidt ;-D Det kan da ikke passe at du er kommet til at udvide bedet siden sidste år :-D Det kan jo smut´ det skidt ha ha...
  Lyder som en rigtig god "saks". Ved også at Vivi, fra mit grønne univers, er rigtig glad for hendes.
  Det er da helt sikkert et værktøj, jeg vil overveje, hvis jeg engang står i den situation, at skulle beskære nogen høje træer.
  Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jo, jeg kom lige til at udvide det bed. Jeg forstår ikke, hvad der skete, for det er jeg da aaaaaaldrig kommet til før - hehe ;-)

   For øvrigt udlåner jeg gerne saksen til folk i Randers-området. Det bliver trods alt nok begrænset, hvor mange træer jeg skal topbeskære, og hvis andre kan gøre brug af saksen, skal de være velkomne til at kontakte mig.

   Slet
 2. Den lyder godt nok til at være effektiv den topsaks - fint med anbefaling af værktøj der faktisk virker "ud over det sædvanlige". Da jeg ikke bor i nærheden af Randers, så må den i stedet for på ønskelisten.

  Den blålilla staude der står lige ved lågen gætter jeg på er en indianermynte. Er den så blålilla som det ses på billedet eller er det farveforvrængning? Min frøsående er lilla og har ikke den blålilla tone jeg ønskede mig. Er der forskellige farvesorter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver pludselig i tvivl, om den hedder indianermynte på dansk ... men det gør den nu nok. Jeg kalder den altid anis isop. Skøn er den i hvert fald. Der findes vist et antal forskellige sorter. Min stammer oprindeligt fra frø, jeg samlede i Den Økologiske Have i Odder. Hmm, er den blålilla ... det er jeg usikker på. Den er nu nok lilla/violet. Jeg tror, du skal gå efter at købe en plante, nemlig sorten 'Black Adder'.

   Hvis du er interesseret i frø fra min, siger du bare til :) Den blomstrer første år, så det er "hurtigt" at konstatere, om det er den rigtige, attråværdige farve.

   For øvrigt "kom jeg til" at bestille en portion iris sibirica, da du på din blog har nævnt, at Pæoneksperten har sådanne i sortimentet :)

   Slet
 3. Hm Vi har også birketræer som min sommerhusnabo gerne vil have bes, men de beskåret, men de er alligevel for høje til din nye saks. Nu kan jeg i hvert fald se, at den er god og at du mener, træet bliver pænt igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså, jeg har beskåret birketræet to gange før, og det er begge gange blevet pænt igen, så det satser jeg på også sker denne gang ;-)

   Slet
 4. Dejligt med ny viden og anbefaling af værktøj! Jeg har et par æbletræer, som kunne trænge, så det var måske sådan en fætter, jeg skulle have fat på!
  Det er et godt billede du har lagt ud, nu kan man se dig! ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes i hvert fald, at det gik meget nemt at få beskåret mit birketræ, så jeg kan kun anbefale "fætteren" :)

   Jeg blev ikke genkendt af andre bloggere på plantemarked i Aarhus og blev opfordret til at lægge et nyt kendingsbillede på, så det er godt at høre, at jeg nu kan ses :)

   Slet
 5. Jeg har også prøvet at få sådan en henvendelse og blev straks mistænkelig... Det var der så ingen grund til, blot et smart reklamefremstød som vi brugere kan have glæde af. Jeg kunne også nemt komme til at ønske mig sådan en beskærerfætter... ;o)

  Har iøvrigt lige tilføjet dig på min blogliste, aner ikke hvorfor du ikke er kommet ind før, for jeg ser da tit dit navn rundt omkring. Det er der så rådet bod på... :o)

  Fortsat god week-end fra mig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tilføjelsen, Fru Friis, dejligt at kommer ind i varmen :) Vi mødtes jo i Geografisk Have i juni, hvor jeg fulgtes med Susanne fra Blomstercaféen.

   Haha, jeg blev også lidt mistænkelig til at begynde med over henvendelsen, men læste så en anden bloggers indlæg om erhvervelsen af et Fiskar-produkt via sammen henvendelse som min, og tænkte så, at den da vist var god nok. Jeg kan ikke huske, hvor i landet du bor, men som skrevet i indlægget udlåner jeg gerne beskærerfætteren.

   Også god weekend til dig :)

   Slet
 6. Ja, den ser meget effektiv ud :-) Det gode ved Fiskars produkter er, at de er meget lette. Jeg sværger dog til Sneeboer ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Sneeboers produkter har jeg ikke prøvet, men de ser i hvert fald godt ud ;-)

   Slet
 7. Hvor ser din kolonihave & hus dog dejligt ud, godt at du fandt mod til at bo der i sommertiden, det giver en helt anden indre ro og glæde :)
  Ha en god December
  fra Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for roserne. Og god december og jul til dig :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...