søndag den 26. august 2012

Jeg gjorde det!

Jeg er hjemme i lejligheden igen efter min første sommer som residerende i kolonihaven. Man kan vel også hævde, at det var på tide her i min jubilæumsår (10 år) som koloejer. Dog skal det tages med i betragtningen, at mine første syv år var i en kolo af den gammeldags slags: 8 kvm, ingen el eller vand indlagt og spand som toilet.

Nuværende kolo (bemærk nymalet sydside)

Stuen i nuværende kolo

Køkkenet i nuværende kolo

Første kolo (2002-2009)
De sidste tre et halvt år har jeg haft min nuværende kolo med alle moderne bekvemmeligheder og dermed ingen undskyldning for ikke at bo der. Jeg har da også haft nogle overnatninger hver sæson, men jeg har ikke før prøvet at rykke hverdagen ned i haven. Undskyldningen har været, at vejret ikke har været så godt, jeg har haft for mange aftaler om aftenen (kunne ikke lide at komme hjem til en mørk kolo) etc. I år blev altså året, hvor jeg overvandt min usikkerhed for at bo kolo, og hvor har det bare været fantastisk. Det giver en helt anden og afbalanceret hverdag, når man har sin base ét sted.Min ferie faldt i uge 30 og 31, og i dagene op til besluttede jeg mig for at flytte i kolo, uanset hvordan vejret var. Så faldt det så heldigt ud, at sommeren meldte sin ankomst ved min feries start - det var som bestillingsarbejde.

Jeg er glad og taknemmelig over, at jeg nu har overvundet min mentale hurdle for at bo i kolo, og jeg er sikker på, at jeg rykker tidligere derned næste sæson. Det betyder også noget, at jeg har flere naboer omkring mig, der bor i deres have om sommeren. Når man har boet i lejlighed på 3. sal med dørtelefon i mange år, så er det altså en anderledes følelse at sove i et lille hus i jordniveau, ingen gadelygter og med anderledes lyde udenfor.

Det har været som at være i sommerhus; jeg har virkelig nydt sommeren, haven, lyset, afgrøderne, blomsterne - det hele. Og selvom jeg nu er tilbage i lejligheden, fortsætter jeg selvfølgelig som jeg plejer i min have: Smutter omkring efter arbejde og tager derned i weekenderne og nyder resten af sæsonen med alle efterårsprojekterne, der snart skal opstartes.

Brombærene giver masser af lækre bær i år

Min yndlingssommerblomst: Mamelukærme 'Pink Blush'


PS: Jeg har ikke internet i kolo, så det er derfor, jeg har været inaktiv på såvel egen som andres blog.

21 kommentarer:

 1. Nej hvor ser dit kolonihavehus dejligt ud. Godt du endelig er flyttet derud, for det ser da lige så lækkert ud som et sommerhus. Sikken en forskel fra at bo på 3. med dørtelefon til det skønne lille hus.
  Måske meget godt du er flyttet hjem i lejligheden nu, for hvor er det blevet koldt.
  Til næste år kan du flytte derud i maj, det bliver skønt for dig.
  Skøn mamelukærmebusk og jeg er vild med billederne af dit lille hus.
  KH
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lisbeth :) Jep, jeg satser på at flytte i kolonihaven noget tidligere næste sæson.

   Hvis du er interesseret i frø af mamelukærmen, må du endelig sige til. Du gør vist ikke så meget i sommerblomster, men den er meget nem at have med at gøre. Jeg sår den på friland primo april og planter småplanterne ud, når det har fået det første bladpar.

   Mh Lotte

   Slet
 2. Det lyder skisme godt, Lotte :-) Og sikke et helt igennem yndigt kolonihavehus, du har - ja, det er jo nærmest et sommerhus. Kan godt forstå, du nyder at være der. Og heldigt med sommervejret også :-)

  Jeg er også rigtig glad for 'Pink Blush', som jeg fik rigtigt mange planter ud af fra dine frø. Den er virkelig smuk.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marlene :) Jeg er også rigtig glad for mit lille hus. Det er ca. 30 kvm og indeholder, hvad man har brug for for at bo der.

   Godt at høre, at du har fået noget ud af 'Pink Blush'. Jeg synes, den er så lækker. Som blød flødeskum og sød guf :)

   Mh Lotte

   Slet
 3. Lyder dejligt. Er en lille smule misundelig ;O)
  Næste år må du få internet :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, internet til næste år. Og måske får du gjort dit hus indflytningsklar? :)

   Slet
 4. Et hyggeligt kolonihavehus du har! Godt du fik overvundet dig selv, for skønt ser der ud både ude og inde!
  Jeg siger som Lisbeth, til næste år må du starte lidt tidligere. Du har garanteret også en masse søde naboer i kolonihaven. Man plejer at komme hinanden lidt mere ved sådanne steder.
  Det kan jeg se hos min veninde, når vi kommer på besøg. Alle hilser og vinker selvom de jo ikke aner hvem vi er.
  Det synes jeg er hyggeligt og favnende på en dejlig måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Der er helt sikkert grundlag for en tidligere sæsonstart (mht. at bo) i kolo næste år!

   Jeg har rigtig søde naboer omkring mig, som jeg hilser på og sludrer med over hækken. Ikke kaffe-drikning i tide og utide, hvilken er den måde jeg foretrækker :)

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Hvor ser det godt ud.
  Godt du besluttede dig for at flytte der ned i år.
  Du får også meget mere tid til at nyde dine smukke blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag/aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Det er i hvert fald en anden måde at være i haven/huset på, når man bor der.

   Slet
 7. Hvor dejligt! Jeg er helt forgabt i kolonihaver, og har flere gange overvejet, om ikke det var vejen frem for mig. Jeg får da også lidt blod på tanden, når jeg læser et indlæg som her. Meeeeeeen jeg har jo en lille have med et lillebitte koloniagtigt hus. Ganske vist større end dit første, men det er kun et lille havehus. Jeg daffer også op i lejligheden, som ligger på 2. sal 60-80 meter fra haven, i tide og utide. Kunne måske godt tænke mig at være HELT væk hjemmefra. Tankerne om at være splittet, fordi man så har to steder, kan jeg sagtens forestille mig er stressende, så selvfølgelig skal du kun bo et sted af gangen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i hvert fald en skøn følelse at vågne op i huset og haven en dejlig sommermorgen, lave en kop kaffe og daffe rundt i det dugvåde græs i nattøj og sige godmorgen til sine planter :)

   Slet
 8. Lyder som en dejlig sommer. Masser at glæde sig til og drømme om, næste sommer! Bedårende koloni-have-hus!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Det har været skøn sommer (da vejret endeligt blev sommerligt) i haven.

   Slet
 9. Hvor er det en skøn kolo du har, og jeg kan da godt forstå at du må bo i den noget mere til næste sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, jeg satser på at rykke tidligere i kolo i næste sæson!

   Slet
 10. Åh, jeg ville være svær at rykke tilbage igen for hvor ser der hyggeligt ud i din kolonihave/hus. Køkkenet er super!!

  kh
  Bettina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bettina :) Jeg synes, at køkkenet næsten er for pænt til en kolonihave ;-) Jeg tog lågerne af overskabene i foråret og synes, det gav en bedre "stemning" i huset.

   Slet
 11. jeg bliver lidt misundelig - jeg forsøgte at bo i min i min ferie, men så skulle jeg lige to dage derhen og så en uge et andet sted. næste sommer vil jeg bo der fra juni til midt august.

  Uh det ser dejligt ud hos dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var sådan det skete for mig sidste år, hvor jeg havde planlagt at bo i haven, men endte med ikke at gøre det, fordi jeg fløj og for rundt på diverse besøg og arrangementer. I år havde jeg med vilje ikke lavet ret mange aftaler i min ferie, hvilket gjorde det meget nemmere at rykke ned i haven. Det er bare sådan, du skal gøre det til næste år :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...